De watersportvereniging (wsv) Giesbeek vond dat het hoog tijd was om de watersport eens goed op de kaart te zetten. “Veel mensen uit de omgeving weten vaak niet eens dat je hier heerlijk kunt watersporten,” vertelt een van de kartrekkers Maarten Esser. “Terwijl je hier op de plassen zo ontzettend veel kunt doen. Voor deze allereerste dag brengen we daarom zoveel mogelijk soorten watersport bij elkaar zodat iedereen de kans heeft kennis te maken met een (andere) watersport.”

Een groepje enthousiastelingen van de watersportvereniging steekt deze zomer de handen uit de mouwen om alles voor die dag rond te krijgen. Volgens Maarten doen zoveel mogelijk leden en groepen van de watersportvereniging zelf mee. De groep kartrekkers zoekt ook steun bij andere organisaties en verenigingen in en rond de Rhederlaagse meren. De reacties waren vanaf het begin zeer positief, en dus kan het zomaar zijn dat er straks meer activiteiten zijn dan bij de lancering van het evenement. “We denken daarbij ook aan het weer natuurlijk,” zegt Maarten. “Zo zijn we bezig met een workshop knopen (schiemannen). Ook leuk als je tussendoor even wilt uitblazen van alle actie die dag. En Eetcafé Ruumzicht gaat zorgen voor eten en drinken. Barry en Petra willen ons zo graag steunen.”

De bedoeling van de dag is in elk geval dat deelnemers vrijblijvend kunnen rondkijken en van alles uitproberen. Maarten: “Het kan zomaar zijn dat je een nieuwe hobby vindt, en anders heb je gewoon een gezellige waterdag als mooie afsluiting van de zomervakantie. Meld je dus gerust aan!